Vianočný medovník

01.02.2012 00:19

1kg hladkej múky, 4 vajíčka, 32 dkg práškového cukru, 32 dkg palmarínu, 7 polievkových lyžíc tekutého medu,1 1/2 káv.lyžičky sódy bicarbóny, 1pol.lyžica rumu, 1 káv.lyžička škorice , kakao, 1 sáčok perníkového mletého korenia

Postup:Zmiesime všetky suroviny do vláčneho cesta,nesmie sa lepiť.Necháme 2-3 hodiny v chlade odstáť.Rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.Pečieme vo vopred vyhriatej rúre do ružova.Po upečení necháme vychladnúť.môžeme ozdobiť,alebo konzumujeme .

Môj fígel....polovicu múky nechám na doske ostatnú dám do väčšej misky spolu so všetkými surovinami a vymiesim mixérom so špirálovými metličkami do cestíčka,toto potom dám na dosku k zvyšnej môke a ručne vymiesim hladučké cesto.Je to rýchlejšie a menej pracné.Robím to so všetkými cestami,ktoré používam na perníky.