Pastovaný med

01.02.2012 00:04

Lahôdka pre deti a dospelých Charakteristickou vlastnosťou väčšiny našich nektárových/kvetových / medov je rýchla kryštalizácia, spôsobená prevahou jednoduchého cukru – glukózy. Ak sa počas kryštalizácie med pomaly premiešava, vzniknú v ňom iba jemné kryštáliky, ktoré nedráždia/neškrabú/ sliznicu ústnej dutiny a krku a uchovávajú pastovitú /krémovitú/ konzistenciu medu. Hodvábne krémovitá konzistencia a svetlá farba medu vzniká pri procese pastovania. Pastový med je ideálnou pomazánkou na pečivo, pretože nesteká a pritom ostáva vždy mäkký a vláčny. Obsahuje jemnú arómu z nektáru širokého spektra kvitnúcich rastlín. Je to základ vysokej kvality našich medov. Pastový med je prírodný kvetový med, v ktorom zostávajú neporušené všetky biologicky aktívne látky ako sú enzýmy, vitamíny a minerálne látky. Pastový med nestráca pastovaním nič na svojej kvalite, nesteká a zostáva dlho vláčny. Pri skladovaní v chlade a tme si nechá všetky biologicky aktívne látky.

Pastovaný med doporučujeme všetkým, ktorí uprednostňuju biologickú hodnotu medu ako potraviny.